Bishop, самоходна хаубица

Иза назива Bishop крије се британско самоходно артиљеријско оруђе, пројектовано на основу, такође британског, тенка Valentine. Резултат покушаја да се за кратко време дође до самохотке наоружане топом-хаубицом 25-фунташем (калибра 87,6 мм) било је возило са бројним проблемима. Произвођено је у мањој количини и ускоро замењено бољим конструктивним решењима.

Конструкција и развој

Рат у северној Африци водио се маневарским снагама, што је довело до захтева за самохотком наоружаном топ-хаубицом калибра 87,6 мм. Развој таквог артиљеријског оруђа је јуна 1941. поверен компанији из Бирмингема која се бавила локомотивама и вагонима. Прототип је био спреман за испитивања већ у августу, а новембра исте године је поручено 100 примерака. Возило је добило ознаку „Ordnance QF 25-pdr on Carrier Valentine 25-pdr Mk 1“, а постало је познато и као Bishop.

Самохотка Bishop је за основу имала шасију тенка Valentine II, док је оригинална купола замењена кутијастом конструкцијом са великим вратима на задњој страни. У овој конструкцији се налазила хаубица. Као последицу, возило је имало велику силуету, што је био велики недостатак у пустињском начину ратовања. Максимална елевација хаубице износила је 15°, што је смањило домет оруђа на неких 5 800 м, што је половина стварног домета оруђа у вучној варијанти. Поред хаубице, возило је располагало и једним лаким митрааљезом. До јула 1942. је произведено 80 самохотки, након чега су наруџбе обустављене, а Британија кренула на пренаоружавање америчким самоходним хаубицама M7 Priest.

Оперативна употреба

Самохотка Bishop је по први пут употребљена код Ел Аламејна и у наоружању је опстала до почетка операција у Италији. Због своје слабе покретљивости, високе силуете, смањеног домета оруђа… самохотка је врло лоше примљена у јединицама. Саме посаде су, да би повећале домет, градиле рампе од земље како би дале додатну елевацију самом возилу. Ипак, то није било довољно да побољша утисак посада.  У наоружање је уместо ових самохотки уведене самохотке M7 Priest и Sexton.

ТТ карактеристике
Маса 17 500 кг
Дужина 5,64 м
Ширина 2,77 м
Висина 3 м
Посада 4 (командир, нишанџија, пунилац, возач)
Наоружање 1 х 87,6 мм
1 х 7,7 мм
Погон дизел мотор AEC A190  снаге 131 КС
Аутономија 145 км
Брзина 24 км/ч

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *