Други светски рат

Ваша база података о Другом светском рату

Тешка оклопна кола Sd.Kfz. 231 (8-rad)

0
(0)

Немачки војни врх је готово истовремено са увођењем оклопних кола конфигурације 6 х 4 схватио да та возила неће задовољити потребе војске на дуге стазе, јер нису имали довољно снажан погон, а ни карактеристике при кретању ван путева им нису биле на потребном нивоу. Стога су захтевали возило конфигурације 8 х 8, са снажним мотором, и одлучили да камионску шасију Bussing-NAG искористе за производњу жељеног оклопног возила. Развој новог возила је започет 1935. а први серијски примерак је предат војсци две године касније.

Тешка оклопна кола су добила ознаку „schwerer Panzerspähwagen SdKfz 231“ а да би се избегла конфузија и мешање са возилом конфигурације 6 х 6, исте ознаке, уз овај модел се обавезно стављала и ознака (8-Rad), док су га војници називали „Achtrad“. Када је испоручено јединицама, ово возило је било међу најнапреднијим возилима-теренцима. Цена за овако високе карактеристике била је врло висока, јер су шасија и склопови били врло комплексни, самим тим и врло скупи и спори за производњу. Поред комплексности производње, велики проблем је била висина возила што га је чинило уочљивим на бојишту.

Sd.Kfz. 231 је остало у производњи до 1942, када је замењен возилима Sd.Kfz. 234. До тада је произведено 1 235 возила која су била присутна на свим ратиштима где су се налазиле немачке оружане снаге. Посебно се добро показало у операцијама на северу Африке и на територији Совјетског Савеза.

Верзије

Sd.Kfz. 231 (8-Rad) са куполом наоружаном топом KwK 30 или KwK 38 калибра 20 мм и спрегнутим митраљезом MG 34 калибра 7,92 мм

Sd.Kfz. 232(8-Rad) возило везе

Sd.Kfz. 233 верзија наоружана краткоцевним тенковским топом калибра 75 мм. Овај топ је уграђиван у отвореном одељку возила, начињеном изградњом куполе. Посада овог возила је бројала три члана. Возило је коришћено као ватрена подршка у оклопно извиђачким јединицама. Прво возило овог типа испоручено је 1942. и показало се као врло ефикасно, али је имало недостатак по питањима поља дејства топа и недостатка панцирно пробојних пројектила. Међутим, ефикасност возила је била довољна за уобичајено супротстављање извиђачким возилима на које је обично наилазило на терену.

Sd.Kfz. 263(8-Rad) командно возило

ТТ карактеристике Sd.Kfz. 231(8-Rad)
Маса 8,3 т
Дужина 5,85 м
Ширина 2,20 м
Висина 2,34 м
Посада 4
Наоружање 1 х 20 мм
1 х 7,92 мм
Погон бензински мотор Bussing-NAG снаге 150 КС
Аутономија 270 км
Брзина 85 км/ч
Sd.Kfz. 232(8-Rad)
Sd.Kfz. 233
Sd.Kfz. 263(8-Rad)

Колико је добар чланак који сте прочитали?

Кликни на звезду да би послао оцену!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Поделите:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *